Farvel til CD-ORD- skift til IntoWords. Den 31. december 2024 lukker vi ned for salg og support af CD-ORD. Læs mere her

Velkommen til Ordblindeugen 2024

I uge 40 afholdes en af årets vigtigste ordblindebegivenheder - nemlig den internationale ordblindeuge.

Ordblindeugen 2024

Vi glæder os til en hel uge, hvor der bliver sat fokus på ordblindhed og andre læse- og skriveudfordringer. I Ordblindeugen afholder vi naturligvis en hel række af (gratis) webinarer, derudover kan du også møde os til flere arrangementer i hele landet. 

Webinarer

IntoWords udskolingen

- mandag d. 30. september, kl. 10.00 – 10.45


På dette gratis webinar bliver dine elever guidet igennem IntoWords og nogle af de mange muligheder, der er i IntoWords-universet. De får vist de generelle funktioner og strategier samt hvordan de med simple greb fagretter IntoWords, så det kan bruges i alle fag. 
Webinaret er for elever i 7. - 10. Klasse.
Værten for webinaret er pædagogisk konsulent Dorte Brandborg.

Tilmeld dig her: IntoWords udskolingen

IntoWords ungdoms- og erhvervsuddannelser

- mandag d. 30. september, kl. 12.15 – 13.00


På dette gratis webinar bliver dine elever guidet igennem IntoWords og nogle af de mange muligheder, der er i IntoWords-universet. De får vist de generelle funktioner og strategier samt hvordan de med simple greb fagretter IntoWords, så det kan bruges i alle fag. Webinaret er for elever på ungdomsuddannelserne.

Værten for webinaret er pædagogisk konsulent Dorte Brandborg.

Tilmeld dig her: IntoWords ungdoms- og erhvervsuddannelser 

IntoWords-Træneren og IntoWords-Trappen
- mandag d. 30. september, kl. 14.30-15.00
 

Som et supplement til IntoWords’ stærke træningsprogram, IntoWords-Træneren, har vi udviklet et nyt værktøj: IntoWords-Trappen. IntoWords-Trappen er en oversigt, som kan bruges til at kortlægge elevernes LST-kompetencer. På tre trin vises en naturlig progression i tilegnelsen af LST-kompetencer og IntoWords-Trappen fungerer dermed også som handleplan for elevens videre tilegnelse af LST-strategier. På webinaret præsenteres IntoWords-Trappen i samspillet med vores træningsprogram IntoWords-Træneren. Webinaret er for lærere, vejledere og øvrige, som har brug for at træne og kortlægge elevers LST-kompetencer.
Værten for webinaret er pædagogisk konsulent Dorte Brandborg
Webinaret er gratis. 

Tilmeld dig her: IntoWords-Træneren og IntoWords-Trappen

Den læse- og skrivevenlige arbejdsplads

- tirsdag d. 1. oktober, kl. 09.30 – 10.30


Læse- og skrivevenlighed på arbejdspladsen fremmer udvikling – og alle har behov for at udvikle sig. 

Arbejdsmarkedet er presset som aldrig tidligere. Der mangler arbejdskraft overalt; højtuddannede, faglærte, specialarbejdere og ufaglærte. 
Alle medarbejdere med adgang til IntoWords får løftet deres kompetencer, styrker virksomhedens produktivitet og får endnu større arbejdsglæde. 
På dette webinar bliver du klogere på læse- og skriveværktøjet IntoWords, og du finder ud af, hvilket udbytte IntoWords giver. 
Alle kan læse og skrive med IntoWords og en læse-og skrivevenlige arbejdsplads løfter hele virksomheden og alle medarbejdere. 
Værten for webinaret er Nordic Business Development Manager Fini Tvingsholm 
Webinaret er gratis. 

Tilmeld dig her: Den læse- og skrivevenlige arbejdsplads

IntoWords mellemtrinnet

- tirsdag d. 1. oktober, kl. 12.15 – 13.00


På dette gratis webinar bliver dine elever guidet igennem IntoWords og nogle af de mange muligheder, der er i IntoWords-universet. De får vist de basale funktioner og strategier, som de skal anvende for at komme godt i gang med IntoWords. Webinaret er for elever i 4., 5. og 6. klasse.
Værten for webinaret er pædagogisk konsulent Bjarne Isager 


Tilmeld dig her: IntoWords mellemtrinet 

 

Mød os her

Ordblindemesse
- tirsdag d. 1. oktober kl. 18.20-20.30, Herning Bibliotek

Interessenter fra Herning og omegn mødes på Herning Bibliotek til et spændende arrangement for at sætte fokus på Herning som ordblindevenlig kommune. I den forbindelse kan I møde os som en vigtig medspiller i projektet til en snak om IntoWords og dets mange muligheder for både elever, studerende og voksne.

SPS-konferencen

- onsdag d. 2. oktober, kl. 08.45-16.00, Nyborg Strand

Vi er til stede med en stand på en spændende konference med mange oplæg for fagpersoner, der arbejder med SPS. I løbet af dagen er der masser af tid til at besøge os på standen og få en snak om fagprofiler, Grammatik eller nogle af de andre spændende features i IntoWords.

OBU arrangement
- torsdag d. 3. oktober kl. 16.30-20.00, Holstebro Bibliotek

Arrangementet er for alle interesserede – lærere, forældre til ordblinde, unge og voksne.
Vi er der med en stand, så kom endelig til os og få en snak om f.eks. mulighederne i IntoWords.
Marie Wolter Bertelsen kommer og holder et oplæg omkring ordblindhed. Hun vil bl.a. komme ind på, hvad den ordblinde selv kan gøre – og understrege, at det ikke er synd for dig, det er blot et vilkår, du skal tage højde for. 

Ordblindemesse

- torsdag d. 3. oktober kl. 16.00-18.00, Sønderborg Bibliotek

Vi er vanen tro med til Sønderborg Kommunes ordblindearrangement, hvor vi står klar til en snak om, eller hjælp til, IntoWords. Udover et besøg på vores stand, byder arrangementet på spændende oplæg og mulighed for besøg på flere workshops.